Do wiosny jeszcze trochę, z racji tego w Restauracji Kupiecka na Rynku Elizówka zagościła dzisiaj tarta ze szpinakiem i serem feta, zakupionymi na halach. Prezentujemy przepis od szefa kuchni z Restauracji oraz zapraszamy do zapoznania się z aktualnym notowaniem cen produktów.
Ciasto do tarty:
Składniki na ciasto zagnieć i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Formę przeznaczoną do pieczenia wysmaruj tłuszczem (masło, smalec lub margaryna) i posyp mąką. Schłodzonym ciastem obklej formę i piecz w nagrzanym wcześniej do 180º C piekarniku przez 15 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, dodając odrobinę czosnku. Świeży szpinak dusić ok. 1 min., następnie odstawić, aby ostygł. Dodać jajka, ser żółty, orzechy, śmietanę, sól, pieprz – wszystko wymieszać.
Przełożyć na wcześniej upieczony spód na wierzchu ułożyć ser feta.
Piec 20 min. w temp. 180 stopni.
Rynek Elizówka oraz Restauracja Kupiecka (Pogotowie Cateringowe) życzą smacznego !
Notowanie cen składników z przepisu: http://www.elizowka.pl/notowania-cen-produktow
Elizówka, ul. Szafranowa 6 , 21-003 Ciecierzyn, Polska
info@elizowka.pl
Sekretariat: tel. +48 81 756 39 30, fax. 81 756 39 31
Biuro Obsługi Klienta tel. +48 81 756 81 06
Zespół służb porządkowych: tel. +48 81 756 83 08
Księgowość tel. +48 81 756 39 34
Kadry i akcjonariat tel. +48 81 756 39 35
Marketing tel. +48 81 756 83 08
Zintegrowany System Zarządzania Jakością tel. +48 81 756 83 08
Inspektorzy tel. +48 81 756 82 95