Szef kuchni z Pogotowia Cateringowego - Restauracja Kupiecka, poleca piątkowe danie obiadowe z produktów zakupionych na Rynku Elizówka:
Składniki:
Rybę oczyścić, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i zostawić na 30 minut. Osuszyć, oprószyć solą i pieprzem . Na talerzyk wsypać 3 – 4 łyżki mąki i obtoczyć w niej każdy kawałek ryby.
Na patelni rozgrzać dobrze tłuszcz (musi być na tyle gorący, aby ryba od razu zaczęła się smażyć), włożyć kawałki ryby i smażyć je na dosyć wolnym ogniu, po kilka minut z każdej strony do ładnego zrumienienia.
Farsz: selera, pietruszkę i marchew pokroić w paski i obgotować. Cebulkę podsmazyć, dodać do niej obgotowane warzywa, wszytsko dusić dodając masło, sól, pieprz, czosnek, majeranek oraz magi. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup (lub cukier).
Marchew i brokuł gotujemy, a następnie dekorujemy nimi nasze danie
Życzymy smacznego!
Notowania cen produktów sa dostępne na: http://www.elizowka.pl/notowania-cen-produktow
Elizówka 65, 21-003 Ciecierzyn, Polska
info@elizowka.pl
Sekretariat: tel. +48 81 756 39 30, fax. 81 756 39 31
Biuro Obsługi Klienta tel. +48 81 756 81 06
Zespół służb porządkowych: tel. +48 81 756 83 08
Księgowość tel. +48 81 756 39 34
Kadry i akcjonariat tel. +48 81 756 39 35
Marketing tel. +48 81 756 83 08
Zintegrowany System Zarządzania Jakością tel. +48 81 756 83 08
Inspektorzy tel. +48 81 756 82 95